Astrid Marchal

posted in: Konstnärer | 0

född i född och uppvuxen i Småland, bosatt i Stockholm
är en känslosam, kreativ, rationell perfektionist som brinner för konst och vetenskap.

Min konst kan beskrivas som abstrakta porträtt. Abstrakta i den mening att de inte representerar bilden av någon specifik person. Jag utforskar olika uttryck genom ansikte och kropp. Det blir en slags reflektion av varje individ men även människor som helhet.

Jag försöker att alltid vara öppen för inspiration. Samla intryck i ett konstant flöde för att senare plocka fram och skapa något som tilltalar och känns spännande. För mig är det viktigt att ha en lekfull inställning till skapandet. Jag älskar att testa idéer, prova mig fram och se vad som händer. Då blir jag som mest kreativ.

Jag tycker om att arbeta med starka färger och kontraster.

Skapandet föddes ur ett stort mörker. Jag hittade ett sätt att kanalisera och hantera mina känslor och jag tänker att bearbeta självupplevda händelser och upplevelser genom måleriet Jag tror att det bidrar till att mina bilder känns personliga och ibland till och med privata. När jag skapar är jag 100 procent i kontakt med mina känslor. Jag möter mig själv i konsten.

Skapandet är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har alltid haft ett stort intresse för färg och form. Redan som mycket liten minns jag hur jag satt hemma vid mormors köksbord och skulpterade i modell-lera. Jag kunde sitta hur länge som helst.

Idag känner jag mig otroligt ödmjuk och tacksam inför de framgångar jag haft. Jag sliter ständigt med en usel självkänsla. Men jag försöker påminna mig om att människor faktiskt verkar uppskatta det jag gör. Jag har hittills sålt allt jag gjort och mina målningar hänger hemma hos många kända profiler i Småland och runt om i Sverige. Jag är otroligt glad att jag får uppmuntran och möjlighet att fortsätta utvecklas.

Inom måleriet är jag autodidakt. Jag arbetar och lär hela tiden med förhållningssättet ”learn by doing”.Det har jag fått med mig från mina lärare på arkitektutbildningen på Kungliga Tekniska Högskolan.
Utbildningen på KTH är väldigt viktigt för mitt konstnärskap
Arkitektur och konst är i många avseende ett och samma. Det är otroligt inspirerande och utvecklande att få influenser från olika häll och jag lär mig hela tiden att se ur nya perspektiv.

Jag uppskattar konst i alla former men inspireras mycket av den moderna konsten, samtidskonst, pop art och street art med förebilder som Mondrian, Andy Warhol, Roy Lichtenstein och Banksy.

The gallery was not found!